porodilista

POMOĆ PORODILJAMA – nova usluga u “RUBIN”-u

Uskoro postajete roditelj i želite za sebe ili svoju dragu najbolju pomoć u domu
Jeste li sigurni da ste obezbjedili najbolju pomoć za porodilju? Razmislite još jednom!

Da li ste znali da čak osamdeset posto žena nakon porođaja ima oblik depresivnog raspoloženja koji se još naziva poslijeporođajna tuga ili baby blues?
Manjak energije, nagle promjene raspoloženja, razdražljivost, tuga, potištenost, plačljivost, uznemirenost i zbunjenost pogađa osamdeset posto majki.
Ovo stanje depresivnog ponašanja zove se poslijeporođajna tuga ili baby blues. Baby blues može potrajati od nekoliko dana do nekoliko sedmica. Iako se najčešeće javlja nakon prvog porođaja, baby blues se javlja i nakon drugog i trećeg porođaja, što može imati više posljedica jer pored bebe majka treba da vodi računa i o starijoj djeci.

Doktorica Julie Wray sa Sveučilišta Salford utvrdila je da za potpuni oporavak nakon porođaja majci optimalno treba i do godinu dana ali da su prvi dani daleko najteži i najbolniji.

”U pitanju je zdravlje tih žena. Umor slabi organizam, dodajte tome stres prirodan za novo stanje i bolove u leđima i shvatit ćete da mamama nije nimalo lako. Svaki za sebe, to su manji problemi, no svi zajedno, uz još prevelika očekivanja okoline, mogu, itekako, narušiti psihičko i fizičko zdravlje žene”, izjavila je doktorica Wray.

Potrudite se da porodilje imaju najbolju pomoć

Svaka osoba treba da shvati da je dolazak bebe stvarna promjena života i da žena nije pripremljena za to stresno razdoblje. Prema dosadašnjem iskustvu većina žena nema pomoć ali i ambijent kakav bi zaista željele imati.

Pomoć porodiljama je nephodna ali ne samo pomoć

Brojna pitanja zabrinute osobe ili stalno davanje savjeta mogu imati kontraefekat u ovom slučaju. Zamislite ovo: ležite u krevetu i pokušavate da razmišljate o lijepim stvarima, na trenutak ste zaboravili na sve depresivne stvari i konačno se osjećate ugodno , razmišljate kada ćete sa bebom izaći prvi put vani, onda vam ”taj neko” kaže: Da ne bi muku mučila sa zatvorom trebaš jesti tečnu hranu, zatim slijedi pitanje a onda još savjeta.

Obzirom da su svi dobronamjerni u blizini porodilje, pa dijele savjete dok drugi imaju stotine pitanja, vi se pitate da li je to zaista potrebno mami u poslijeporođajnom periodu?

Naravno da treba angažovati pomoć i da porodilje ne mogu obavljati nikakve poslove dok se potpuno ne oporave od fizičkih i psihičkih tegoba. Treba im neko ko će uraditi poslove čišćenja umjesto njih, okupati bebu ali i napraviti obrok.

Kako postupiti ispravno i obezbjediti porodilji pomoć ali i toliko potreban mir ?

Angažovanjem profesionalne pomoći bi ste dobili jedno i drugo, što znači da će unajmljena osoba raditi kućne poslove, neće biti nametljiva a porodilja će imati sve potrebno da prebrodi najteže poslijeporođajne dane . Odavno u Evropi postoje servisi za pomoć u kući a sada se jedan nalazi u vašoj blizini.

RUBIN doo je servis za pomoć u kući, prvi sa takvim konceptom rada, koji se nalazi u vašoj blizini a možete ga naručiti od kuće.

Na bazi dosadašnje uspješne saradnje koju smo ostvarili sa članicama Kluba i Udruženja trudnica i mladih mama, kreirali smo novu uslugu po ideji/preporuci jedne članice, (jer mame najbolje znaju sta im u tim danima treba).

Ukoliko u tim danima želite profesionalnu pomoć, mi ćemo vam biti pri ruci, te dok vi provodite vrijeme sa bebom, mi ćemo:
– Počistiti stan
-Skuhati ručak
– Ispeglati odjecu
– Kupiti namirnice
– Izvesti u šetnju starije dijete
– Pomoci okupati bebu (Ukoliko želite)

Usluga podrazumijeva:

Šest dnevnih dolazaka u trajanju od 5 sati (dnevno) po cijeni od 170,00 KM, s tim da sedmi dan dobijate dodatnih 4 sata gratis.

Mame imaju mogućnost da same rasporede sate koje imaju na raspolaganju (ne morate se striktno držati rasporeda po 5 sati dnevno) s tim da sve sate možete iskoristiti u roku od 7 dana.

Za članice Udruženja trudnica i mama, odobravamo popust od 10%, ili u postojećoj cijeni stavljamo na raspolaganje dodatna 4 sata.

Požurite, pozovite prije nego svi termini budu popunjeni. Garantujemo vam usluge na vrhunskom nivou i naravno da ćemo se potruditi da našu reputaciju održimo bezprijekornom, a vama pružimo vrhunsku uslugu.

Kontakt podaci:

RUBIN doo, Adija Mulabegovića bb, Sarajevo
e-mail: info@rubin.ba      web: www.rubin.ba      telefon/fax:033/835-586, mob. 061/843-390,

 

Autor: Aličić Ibro